Despre Umami

De ce Umami?

Umami pentru ca tot ceea ce ajunge in fata ochilor tai ar trebui sa contina savoare. Ca e vorba de farfuria cu Saint Jacques de la restaurant, lingura pe care o infigi cu pofta in tava de cremsnit din frigider, salata de beouf pe care o mananci din caserola sau ramenul pe care il sorbi cu pofta, valoarea a ceea ce mananci este data de modul in care percepi ce-ti este asezat in fata. Asa ca da, Umami vrea sa fie savoarea si pasiunea pusa in orice farfurie. Umami vrea sa fie culoarea si bucuria pe care ti-o provoaca mancarea atunci cand deja bati din picioare asteptand sa mananci ceva nou si apetisant. Totodata, Umami este orientat inspre o alimentatie echilibrata si bogata in ingrediente sanatoase. Sa nu va mirati totusi daca veti intalni uneori mult hulitul cartof in retete. Echilibrul consta in exceptii care nu se transforma in reguli nesanatoase si reguli sanatoase care nu devin exceptii.


Cat despre mine, cea de la tastatura, pot sa va spun ca ma numesc Adela, lucrez in IT si profit de fiecare seara si weekend pentru a pune ceva pe masa celui drag. Iar daca totul este validat de ochiul critic si papilele gustative pretentioase, veti vedea preparatul si pe micile ecrane.  

Oh, sa nu uit! Veti observa ca incerc sa tin dusmanii la distanta: glutenul si zaharul! In rest, cerul este limita. Ne suflecam manecile si ne apucam de treaba! 

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian