Așa. Mi-s un fan înfocat al tartelor. Sper că mi se iartă 50% din păcat pentru că am recunoscut. Nu am o preferință: cu fructe, cu legume, cu brânză, cu orice pe luma, dacă e o tartă undeva, aș fi clientul numărul 1.

Cum sfintele tarte au nevoie de o crustă care să susțină umplutura divină, vă dați seama că m-am aflat puțin în impas când inima a cerut tartă și să fie si fără gluten. 

N-a durat mult, fiți pe pace! Am găsit combinația perfectă de ingrediente cu care să obțin o crustă de să-ți lingi degetele.

Sa nu stăm la taclale prea mult, ingredientele (pentru o tavă de 28cm):

– 190g făină de migdale
– 60g unt 82%
– 1 gălbenuș de ou

Nivel de dificultate: ușor

Durată: 15 minute

Acu vine partea super complicată. Pornim cuptorul la 220 de grade Celsius. Se iau ingredientele și se frământă într-un bol până obținem un aluat nu foarte omogen. Ideea e sa nu frământăm prea mult încât să se topeasca untul, ci doar să obținem un aluat de întins în tavă.

Aluatul obținut se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se împunge cu furculița pe ici pe colo. Dăm tava in cuptorul preîncalzit pentru 5 minute, iar apoi o scoatem și punem umplutura preferată.

Gata! N-a fost așa greu, n’est pas? Urmează să vă dau în episodul urmator și una-două idei de umplutură. Până atunci, vă las să vă jucați cu imaginația și să umpleți tarta cu tot felul de nebunii.