Da, știu, am lipsit. Scuzele de rigoare le ofer. Dar nu pierdem timp și litere cu asta, mai bine discutăm despre ceva delicios, sănătos, ușor de făcut și mai ales nou, pentru că am ajuns și eu în rând cu lumea într-un final. Am cumpărat un Air Fryer. Sfinte Dumnezeule, dar cum am trăit până acum în întunecime. Cred că e printre cele mai bune investiții făcute vreodată în bucătăria mea. Așa, nu mai plictisesc cu bazaconiile mele, ci ne punem pe găteala.

Detalii:
– porțtii: 2
– nivel de dificultate: scăzut
– timp: 15 minute

Ingredients
– 500g broccoli proaspăt
– 10g parmezan
– 5g susan
– 2g usturoi granulat (2 căței de usturoi ras)
– 20ml ulei de măsline
– sare și piper după gust

Method:
Luăm crocantul broccoli și rupem buchețele de dimensiunea unei îmbucături într-un bol încăpator. Peste buchețele turnăm uleiul de măsline, astfel încât să ofere strălucire broccoli-ului și adăugăm și restul de ingrediente. Amestecăm cu spor până când totul se distribuie uniform.

Acum, dacă aveți minunăția de Air Fryer, de aici e super simplu, dacă nu, faceți bine și vă cumpărați (eu am în posesie frumusețea aceasta) ! Așezăm totul în cuvă și pornim la 180 de grade timp de 10 minute.
Ca alternativa, puteți face același lucru și folosind cuptorul: aceeași temperatură, același timp. Vă zic, iese de o garnitura fantastică!

Plating:
Un file de somon poșat este partenerul perfect lângă broccoli-ul aromat si crocant. În zilele ce urmează, promit să vin cu rețeta și pentru el.