Eu cred că atunci cand zeitățile au pofta de ceva bun de tot, mănâncă o tartă. Și nu orice tartă, ci una plină, plină cu verdețuri. Cine-s eu să mă opun poftei zeilor și să îi contrazic?! În aceste condiții, azi servim o tartă încărcată cu verdețuri și caș proaspăt.

Detalii:
– numar portii: 10
– nivel dificultate: mediu
– durata: 1h30

Ingredientele:
Pentru crustă
– 250g făină de migdale
– 45g unt rece
– 1 ou
Pentru umplutură
– 2 ouă
– 350g caș proaspăt de vacă
– 200g spanac crud
– 1 dovlecel
– 1 fir de ceapă verde
– 1 legătura de mărar crud
– 80g cașcaval Dalia
– opțional, o jumătate de cartof pentru decor
– sare

Metoda:
Întâi și întâi, ne ocupăm de crusta tartei. Aceasta se pregătește într-un bol în care amestecăm făina de migdale, puțină, untul și 1 ou. Lucrăm cu aluatul fără a insista prea mult, ne interesează sa obținem o cocă tare, pe care o învelim în folie de plastic și o punem la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, tăiem spanacul, ceapa și mărarul mărunt. Dovlecelul se feliaza cat mai subțire, iar cașcavalul îl dam pe răzătoare. Perfect!
Într-un bol amestecam cașul, cașcavalul, ouăle, ceapa, mărarul, spanacul si puțină sare până la omogenizare. Vă zic, aici e momentul pentru mâini. Nu vă sfiiți!

Când cele 30 de minute au trecut, pornim cuptorul la 180 de grade, scoatem aluatul din frigider și îl intindem într-o forma de tarta în care am așezat hârtie de copt. După ce cuptorul s-a încins, punem tava cu aluat la copt pentru 10 minute.

Scoatem tava și așezăm dovlecelul pe fundul acesteia, urmată de umplutura mai sus pregătită și daca vreți un element de decor, se pot aranja câteva felii de cartof pe marginile tăvii. Mutăm din nou tava în cuptor pentru 1 oră la 180 de grade, iar pentru a rumeni-o, o mai lăsăm încă 10-15 minute la 220 de grade. Un deliciu, parol!

Servire:
Nu are nevoie de acompaniament, pentru că încorporează tot ceea ce e mai bun la vară: prospețime, aromă, frăgezime! E un festin după ce s-a răcit, dar daca e musai, cu plăcere, câteva felii de șunca afumată și o roșiuță n-au omorât pe nimeni.

Parteneri:
Această rețetă conține ingrediente livrate de către https://forfresh.ro/. Am folosit ouă, lactate și verdețuri primite de la aceștia. Ouăle sunt colorate, exact ca și cele de la găinile din sat. La cașul de Pecica am apreciat mult e faptul ca era dens și nu conținea mult zer, astfel că umplutura tartei a ieșit cremoasă. Verdețurile sunt cele care au dat aromă tartei și au desăvârșit-o.