Asa, revenim in forta cu o reteta perfecta pentru zilele de vara. Un acompaniament ideal pentru iubita noastra inghetata, capsune zemoase, afine carnoase (zmeura, mure, intelegeti voi ideea), vafele sunt acel je ne sais quoi care poate desavarsi un desert. Din categoria clasica, gluten free, va prezint: Vafe cu faina de cocos! De facut, simple, simplute, ce-i drept, e imperios un aparat de copt vafe.

Detalii:
– numar portii: 2
– nivel dificultate: scazut
– durata: 30 de minute


Ingrediente:
– 40g faina de cocos
– 2 oua mari si faine
– 200ml lapte (vegetal)
– 2g praf de copt
– optional, 5g cacao/2ml esenta de vanilie

Metoda:
Punem aparatul de vafe la incalzit.
Amestecam la gramada ingredientele mai sus mentionate pana la obtinerea unei compozitii putin mai groasa ca si cea de clatite si aia-i tot! V-am zis eu ca-i simplu.
Cand aparatul s-a incins, turnam un polonic de compozitie in forma (evident, va adaptati dupa dimensiunea aparatului, daca-i mai mic, mai putin compozitie), lasam 4-5 minute la copt, scoatem vafa si repetam procesul pentru toata compozitia ramasa. Gata nebunia!

Servire:
In perioada aceasta, am trait pentru unt de arahide si fructe, asa ca le-am servit unse generos cu unt de arahide, felii de banana si capsune, asemeni unui waffle sandwich. Nu ma intelegeti gresit, fac o pereche mortala cu dulceata, ricotta cu dulceata, inghetata sau mascarpone si fructe.